RetroService er et registrert firma i Larvik i Vestfold, som tilbyr service, vedlikehold, restaurering og reservedeler til det meste av retro elektronikk, med hovedvekt på eldre datamaskiner, men også all annen elektronikk det kan være vanskelig å skaffe hjelp og deler til.

Firmaet ble etablert med mål om å bli det naturlig valg for service, oppgradering, restaurering og modifisering av retro/vintage datamaskiner, konsoller og elektronikk i Norge og norden, for å ta vare på disse verdiene, ved å tilby service som andre ikke har anledning til å tilby, til en fornuftig pris.

Innehaver, Geir O. Bye, har fagbrev innen elektronikk og over 30 års erfaring med bruk av en mengde forskjellige maskiner, konsoller og formater, hvorav de siste 22 årene også innbefatter service.

Uten riktig utstyr kommer man ikke langt, og RetroService har en ganske stor mengde moderne utstyr, som f.eks. loddeutstyr med IR-varme/undervarme, flere typer varmluftsloddestasjoner  i tillegg til vanlige loddestasjoner med digital temperatur kontroll, loddepistoler, gass-loddebolter, varmluftspistoler og svijern for merking.

Ved service benyttes det digitale temperaturkontroller, 600x digitalt mikroskop, samt esd-sikre arbeidsmatter som kan varmes opp til 100 grader celcius (for å hindre at kretskortene bøyer seg, samt for løsning av lim på smartphones/tablet’s).

Det meste av moderne rensemidler er tatt i bruk, både ultralydvasking, kjemiske og mekaniske rensemidler.
Alt for å kunne tilby deg den mest optimale måten å preservere ditt produkt.

Hva er verdien på en maskin/konsoll?

Ofte kan en gjenstand ha tilnærmet null teknisk verdi, men det kan knytte seg en vesentlig bruksverdi eller emosjonell verdi til den, enten det er snakk om et daglig hjelpemiddel som er gått ut av produksjon, eller et barndomsminne, arvegjenstand eller lignende. Det er vanskelig for andre enn eieren å prissette dette.

RetroService er med i et stort nettverk for skjemaer og deler, og vi kan skaffe stort sett det meste, både Old-New-Stock, brukte og nyproduserte deler der dette er tilgjengelig.

Vi bruker utelukkende kvalitetsdeler til reparasjoner, og ved re-capping så er Panasonic og Würth vårt selvsagte valg av produsent pg.a. kvalitet. De koster endel mer, men er av vesentlig høyere kvalitet enn det meste annet på markedet.

Hva kan repareres?

Alt kan i utgangspunktet repareres, det er et spørsmål om ressurser.
Har du noe du ønsker å få reparert eller resturert, enten det er maskiner, tilbehør eller annen type elektronikk, så ikke nøl med å ta kontakt. Ofte er løsningen enklere enn man frykter!

Det finnes endel deler som ikke ligger ute på det åpne markedet, men som man må ha en viss miljøtilknytning for å få tak i. RetroService er aktivt i en rekke retromiljøer og har dermed bred tilgang til deler.

Ta kontakt i dag, så får du hjelpen du trenger!